Twitter response:

Activitati pentru copii

Kids events va recomanda sa cititi despre importanta activitatilor pentru copii

Ne nastem fiinte fragile, iar parintii sunt aceia care ne ajuta sa prindem aripi. Parintii ar trebui sa fie cei mai buni prieteni, primii profesori, de la care copilul invata sa vorbeasca, sa mearga si sa descopere lumea.

Dincolo de aceste aspecte materiale, parintii il invata pe copil sa fie om, oferindu-i iubire neconditionata din prima zi de viata.Parintii sunt primul role-model avand un rol esential in dezvoltarea psiho-emotionala a copilului si este foarte important sa petrecem cat mai mult timp cu copii nostrii. Prin acest lucru ma refer nu doar la o activitate pasiva, spre exemplu de supraveghere a copilului la un loc de joaca ci la implicarea efectiva in jocul copiilor. Astfel copii se vor simti iubiti , protejati, vor vedea in parinti cel mai bun prieten in care pot avea incredere.

Petrecand cat mai mult timp cu copilul sau implicandune in activitati, sprijinindul si incurajandul permanent sa isi descopere abilitatile si pasiunile, parintele il ajuta pe copil sa isi dezvolte inteligenta emotionala.

O alta latura important ape care parintele trebuie sa o aibe in vedere este dezvoltarea fizica armonioasa.

Parintele este dator sa isi invete copilul sa aibe un stil de viata sanatos. Aceasta indatorire si-o poate indeplini intr-un mod foarte util si placut : sportul. Toata familia are de castigat daca fac activitati sportive impreuna, sportul ajutandune sa fim mai energici si sa rupem rutina zilnica: serviciu-casa. Activitatile sportive ii disciplineaza pe copii si ii ajuta sa lucreze in echipa. Pe langa faptul ca ii ajuta sa se dezvolte armonios si le intareste sistemul imunitar.

Limbile straine deschid noi orizonturi copilului. Atat din punct de vedere al intelectului intrucat il ajuta sa aiba o gandire logica dar si a isi dezvolte capacitatea de memorare.

Activitatile artistice sunt iarasi foarte importante si trebuie urmarite inclinatiile copilului si incurajate. Sunt convinsa ca o buna educatie artistica va dezvolta imaginatia copilului. Specialistii sustin ca studierea unui instrument muzical chiar si la nivel de hobby ajuta la dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale.

Activitatile sunt importante pentru copii dar conteaza sa nu se puna presiune asupra lor sa fim atenti la ce le place si sa incercam sa le fim prieteni.

Stiu ca diverse activitati necesita timp si bani pe acest site o sa incerc sa adun informatii utile pentru toate lumea. Palatul copiilor si biblioteca judeteana din Brasov organizeaza cursuri foarte interesante gratuite.

In concluzie : cantati, iubiti, pictati, infruptati-va cat mai mult cu hrana artistica, spirituala si bucurati-va de fiecare clipa petrecuta alaturi de copii vostri.